Svet
8272 ogledov

Kim v Vietnamu: Neverjeten prizor s postaje

Kim Jong-un Youtube
Severnokorejski voditelj je prispel v vietnamski Hanoj, kjer se bo sestal z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom. Na spletu je zaokrožil neverjeten posnetek z njegove poti.

Kim Jong-un je v Vietnam na srečanje z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom odpotoval že v soboto; čeravno bi na takšno pot lahko odpotoval z letalom, se je odločil za vlak, ki ga je uporabljal že njegov oče. Severnokorejski predsednik ima velik odpor do letenja.

Kim je na 4500 kilometrov dolgo pot odpotoval preko Kitajske do mesta Dong Dang na kitajsko-vietnamski meji. Tam ga je pričakala vietnamska vladna delegacija, nato pa so ga v konvoju vozil odpeljali v 170 kilometrov oddaljeno prestolnico, kjer ga je pričakala množica ljudi.

V konvoju, ki je spremljal severnokorejskega voditelja, je bil po poročanju nemške tiskovne agencije dpa tudi najmanj en oklepnik z mitraljezom.

Potovanje mu je vzelo preko 70 ur namesto petih, kolikor bi jih porabil za potovanje z letalom. Na poti je opravil tudi več postankov; posnetek enega teh je zaokrožil na spletu, na njem se vidi, kako je strastni kadilec segel za cigareto. Ob njem je bila sestra, držala je velik kristalni pepelnik, v katerem je severnokorejski voditelj ugašal cigarete.

Trump že prispel na cilj

V Vietnam je že prispel tudi ameriški predsednik Donald Trump, ki je potoval s predsedniškim letalom Air Force One.

Pred odhodom na pot je bil po poročanju STA optimističen glede srečanja s Kimom in dejal, da pričakuje "zelo izjemen vrh". "Želimo denuklearizacijo Korejskega polotoka," je dodal. "S popolno denuklearizacijo bo Severna Koreja hitro postala gospodarska sila," je kasneje tvitnil.

Tiskovna predstavnica Bele hiše je novinarjem na letalu na poti v Hanoj povedala, da se bosta voditelja v sredo zvečer sešla na srečanju na štiri oči, nato pa še na delovni večerji. Več srečanj je predvidenih še v četrtek.

Donald Trump in Kim Jong-un Propaganda Svet Poglejte neverjeten filmček, ki ga je Trump pokazal Kimu Kim Jong-un Svet Kim se hvali z novo nevarnostjo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Pancynalla
    Pancynalla 00:21 27.februar 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

  • Avatar skeptik
    skeptik 18:14 26.februar 2019.

    Polnoletni, čeprav infantilni samodržec je prižgal cigareto. Ja, to je res neverjeten prizor. Kakšne butaste naslove pa vi skupaj spravite, da je jooooj.