Želatina je brezokusna sestavina, ki jo uporablja prehrambena industrija, naredijo pa jo z vretjem odpadnih kož, hrustanca in kosti živali, običajno prašičev in krav.
V spodnjem video posnetku je prikazana postopek izdelave želatine, sestavine, ki jo najdemo v številnih sladkih izdelkih, tudi v pudingih, sirih, jogurtih, juhah, uporabljajo jo tudi v kozmetiki.
Želatina je vrsta beljakovin, ki nastanejo iz kolagena, uporablja pa se za stabiliziranje in zgostitev sestavin v hrani.
Video posnetek je kar malce pretresljiv, sploh za vegetarijance. Prašičje kože in kosti v proizvodnji kuhajo, posušijo in nato zmeljejo v prah.
Posnetek z naslovom Resnična zgodba o želatini je pred desetimi dnevi na Facebooku objavila belgijska filmarka Alina Kneepkens. V tem času si ga je ogledalo 12 milijonov ljudi, delilo pa ga je kar 150 tisoč uporabnikov Facebooka.
dezurni@zurnal24.si
jbg.nekateri pa kupujemo dragi kolagen za kosti..bom presaltal na gumi bombone .je ceneje
Na milijone ljudi kuha in je žolco,ki je narejena iz kuhanih svinjskih parkljev in kož in nič drugače ne bo letos za veliko noč.
In zato ti dajejo minus ker ne marajo vegeterijancev ki vedo. Hočejo turbo vegeterijance; tisti tapravi vegeterijanci ; ki vedo vse kar morejo vedt so pač za njih pretežka stvar za sprejet.