Svet
9 ogledov

Krokodil sredi francoskega podeželja

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Francoska vas živi v strahu, potem ko so njeni prebivalci v bližnjem ribniku že večkrat opazili nenavadno žival. Šlo naj bi za krokodila.

Mediji so bitju iz vasi Xertigny v regiji Vosges na vzhodu Francije že našli primerjavo s pošastjo iz škotskega jezera Loch Ness, medtem ko veterinarske službe domnevajo, da gre za kajmana. Še bolj previdni menijo, da so morda očividci videli le zašiljen gobec velike ščuke.

Pristojne službe skušajo sedaj resnici priti do dna in to dobesedno. Jezerce so prečesali s sonarjem, ki pa ne more ločevati med ribami in drugimi živalmi podobne velikosti, zato so na bregu postavili mreže in poleg nastavili živo vabo – piščanca. Bitje se zaenkrat še ni odzvalo, zato pristojni ne izključujejo možnosti, da bodo ribnik na koncu izsušili.

Kajman je sicer pripadnik podzvrsti aligatorjev iz rodu krokodilov. Živi v  Južni Ameriki in je ljudem manj nevaren od pravih krokodilov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.