Svet
10 ogledov

Ku Klux Klan navija za Obamo

Organizacija je danes le še bleda senca nekdanje moči. Žurnal24 main
Ameriška organizacija Ku Klux Klan, ki se bori za nadvlado bele rase, si srčno želi, da bi na novembrskih volitvah zmagal – temnopolti Obama.

Skrajno desničarska organizacija, katere člani se v javnosti radi pojavljajo v belih tunikah in s koničastimi pokrivali, predvidevajo, da bo z zmago demokratskega kandidata Baracka Obame "njihova stvar" pridobila nov zagon in se jim bo pridružilo veliko novih članov, ki nasprotujejo, da državo vodijo nebelci. Njihova ideologija namreč veleva nadvlado bele rase nad drugimi barvami kože, pa tudi nad judi in katoliki ter drugimi manjšinami.

Ob slavju Obame se bo po njihovih predvidevanjih veliko belcev končno zganilo in bodo po kritiziranju za barskimi šanki začeli z aktivnejšim udejstvovanjem za belo revolucijo.

Nekdaj slavni, danes obrobni
Ku Klux Klan, ki danes šteje največ 8.000 članov, sicer še zdaleč ni edina supremacistična organizacija v ZDA, je pa zaradi svoje krvave zgodovine med najbolj znanimi. Ustanovili so jo nezadovoljni veterani državljanske vojne, ki so se bojevali za poraženo konfederacijo južnih držav. Na vrhuncu gibanja v dvajsetih letih 20. stoletja je članstvo štelo kar štiri milijone ljudi. Po drugi svetovni vojni je gibanje izgubilo na moči in veljavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.