Svet
32438 ogledov

Lastnik picerije z macolo nad opremo. "Hvala, covid!"

Sardinija, lastnik picerije Facebook
Ogorčenemu lastniku picerije popustili živci.

Ko je obupani lastnik picerije ugotovil, da je po dveh mesecih karantene zapadel še v večje dolgove, kot je predvideval, so mu popolnoma popustili živci.

Ob pandemiji koronavirusa je Italija med drugim uvedla tudi ukrep zaprtja veh lokalov, picerij in restavracij. Med tistimi, ki so zaradi ukrepa zapadli v velike težave, je tudi 59-letni lastnik turističnega objekta na Sardiniji.

Popustili so mu živci, zagrabil je macolo in se z njo znesel nad opremo v lokalu. Na posnetku, ki ga je delil na Facebook profilu in ki se na omrežju širi kot požar, je komentiral, da je glavni krivec za njegovo stisko koronavirus.

"Ne morem ponovno odprti lokala. Hvala, covid," je komentiral in dodal, da ne krivi nikogar, a da enostavno ne more nadaljevati. Čeprav je bila zaprta, ga je picerija, ki jo je vodil 30 let, stala tri tisoč evrov mesečno.

Novi koronavirus Srhljivo Zdravje WHO: Novi koronavirus najbrž nikoli ne bo izginil

Italija sprejela protikorona ukrepe

Italijanski premier Giuseppe Conte je sicer včeraj predstavil 55 milijard evrov vreden paket pomoči ob izbruhu koronavirusa. Vseboval bo ukrepe za pomoč gospodarstvu, posameznikom in družinam, zdravstvenemu sistemu in šolam.

Vlada je paket napovedala že v aprilu, a je njegovo predstavitev večkrat preložila, deloma tudi zato, ker so različne interesne skupine želel zagotoviti, da bi se denar stekel tudi v njihovo industrijo, poroča dpa.

Italija je med najbolj prizadetimi državami zaradi koronavirusa, je med prvih pet držav na svetu po številu okuženih in smrti. Koronavirusna bolezen 19 je po zadnjih podatkih v državi zahtevala okoli 31.000 življenj.

Ukrepi za zajezitev širjenja virusa so tako kot v drugih državah ohromili gospodarstvo. Evropska komisija pričakuje, da se bo italijansko gospodarstvo letos skrčilo za 9,5 odstotka.

Koronavirus, Španija Svet Zaradi epidemije tožijo vlado

dezurni@zurnal.si

Komentarjev 6
  • Snežinko 06:58 15.maj 2020.

    =beš ti lastnika kateregakoli lokala, ki deluje 30 let (kot piše) in nima "usranih" 6000 evrov prihrankov... tukaj marsikaj ne gre skupaj. Zgodbica za medije in lažjo prepoznavo in več strank? Ja, to pa gre skupaj. Gremo stavit, da je ...prikaži več itak nameraval generalno prenoviti lokal?

  • Avatar Blansilika
    Blansilika 01:02 15.maj 2020.

    Si želiš najti žensko za eno noč? Pojdi –– B­r­ed­h­ot­.­C­om

  • bebo2 21:32 14.maj 2020.

    Bedak. Če ne more preživeti uboga dva meseca brez dela, potem je res najbolje da vse razbije pa gre delat kaj drugega. Ker je v napačnem poslu.