Svet
3 ogledov

Letališča imajo znova gorivo

Po podatkih sinidkatov se je včeraj demonstracij udeležilo okoli tri milijona lj Žurnal24 main
Oskrba pariških letališč z gorivom poteka nemoteno. Protesti se nadaljujejo.

Množične demonstracije v Franciji so v preteklih dneh ogrozile oskrbo francoskih letališč z gorivom. Po besedah francoskega ministra za promet Dominiqua Bussereauja pa zdaj oskrba znova poteka nemoteno.

Le še nekatera manjša letališča niso dobila pošiljk z gorivom, vendar zaradi tega naj ne bi prišlo do odpovedi letov.

Množične proteste je sprožila predvidena pokojninska reforma francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja. Ta predvideva zvišanje upokojitvene starosti s 60 na 62 let do leta 2018. Spodnji dom parlamenta jo je že sprejel, v sredo pa bo o reformi glasoval še zgornji dom.

Oskrba je bila motena zaradi stavke v desetih od skupno 12 rafinerij in blokade večjih skladišč z gorivom. Normalizirala se je tudi oskrba z bencinom.

Stavka se nadaljuje
Stavka – že četrta v zadnjih petih tednih - se bo v zmanjšanem nadaljevala v javnem prometu. V zadnjih šestih dneh je prihajalo do težav v železniškem prometu, pridružili so se tudi vozniki tovornjakov, ki so blokirali velika križišča in skladišča bencina. Stavkali so zaposleni v javnem prometu, novinarji, številni drugi iz javnega in zasebnega sektorja, na ulice pa so se podali tudi študenti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.