Svet
19 ogledov

Maček Larry – šef Downing Streeta 10

maček Larry
1/8
Reuters
Na Downing Streetu 10, naslovu britanskega premierja, maček Larry vsak dan pokaže, kdo je šef. Ko pride z vsakodnevnega sprehoda, je dolžnost policista, da Larryju odpre vrata in ga spusti v rezidenco.

Larry se je tudi včeraj odpravil na vsakodnevni sprehod in fotograf je ujel policista, ki trka na vrata Downing Streeta, naj Larryja spustijo notri.

Mačkon se lahko pohvali, da je spoznal tudi predsednika ZDA Baracka Obamo, in čeprav Larry ne mara moških, mu je bil Obama všeč, je potrdil britanski premier David Cameron. Larryjevo sovražnost do moških sicer pripisuje kakšni travmatični izkušnji iz preteklosti, saj ga je osebje Downing Streeta posvojilo iz zavetišča.

Larry – kontroverzen maček

Larry je prišel v premierjevo rezidenco, ker so v bližini opazili nekaj podgan, maček pa naj bi bil izvrsten lovec. A februarja 2011 je izbruhnil "škandal", ko je neimenovani vir z Downing Streeta za enega od britanskih medijev povedal, da maček nima "nobenega ubijalskega nagona". Novembra istega leta je bil obtožen, da raje spi ali pa se druži z mačko Maisie, kot pa lovi miši in podgane.
V bran se mu je postavil sam tiskovni predstavnik britanskega premierja, ko je dejal, da Larry ostaja prvi maček, saj "prinaša veliko veselja mnogo ljudem".

Da Larry kljub kritikam ostaja šef Downing Streeta, je pokazal ta mesec, ko je med tem, ko je novinar BBC-ja poročal izpred stavbe, počasi pristopical s svojega sprehoda, se postavil pred vrata, počakal, da so jih odprli, še malo postal pred vrati, če ga slučajno kdo od gledalcev ni opazil, in nato vstopil. Na zahtevo gledalcev je moral BBC ta posnetek večkrat ponavljati.

Komentarjev 1
  • bojovi 13:32 28.marec 2012.

    Muc muc, je ljubek. Imel sem podobnega mačka.