Svet
7 ogledov

Mali Bobby že drugič župan

Bobby_Tufts Youtube
Prvič postal župan pri treh letih. Vsak v Dorsetu lahko glasuje tolikokrat, kot želi, za en glas plača en dolar.

Robert Bobby Tufts je še premlad za malo šolo, a je bil že drugič izvoljen za župana v svojem rojstnem mestu Dorset v ameriški Minesoti. Mesto, kjer z Bobbyjem živi 28 ljudi, nima uradne oblasti, Bobby pa je bil za svoj drugi mandat izbran na krajevnem festivalu, ki poteka vsako leto.

Kako poteka glasovanje?

V glasovalne skrinjice, ki so nameščene v krajevnih trgovinah, lahko vsak prebivalec vrže listek s svojim kandidatom tolikokrat, kot želi, a za vsak glas plača po en dolar (0,75 evra). S pomočjo zbranega denarja vsako leto organizirajo krajevni festival, kjer tudi izvolijo novega župana. Bobby je kot lanski župan iz "množice" na slepo izbral človeka, ki je s prevezanimi očmi iz košare izvlekel listek z novim županom. Bobby je bil prvič tako proglašen za župana pri komaj treh letih, njegova mati Emma Tufts pa je bila precej presenečena nad njegovo ponovno zmago.

V prvem letu županovanja je z dobrodelnim pohodom zbral 750 dolarjev (slabih 600 evrov), letos pa bo zbiral denar za dobrodelno ustanovo in za novi znak dobrodošlice pred "njegovim" Dorsetom.

In kako je štiriletni župan proslavil svojo izvolitev? Kot pravi štiriletnik: s sladoledom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.