Svet
8627 ogledov

Med prenovo stanovanja odkrili grozljivo najdbo

prenova kopalnice Profimedia
Delavci so med prenovo stanovanja pod deskami naleteli na presenetljivo odkritje, zaradi katerega so na kraj morali priti policisti.

Med obnovo stanovanj v Bishop Aucklandu v grofiji Durham so izvajalci del odkrili ostanke novorojenčka. Okostje so našli pod talnimi oblogami v stanovanju. Na kraj so poklicali policijo, ki zdaj skuša poiskati živeče sorodnike otroka, katerega posmrtne ostanke so našli med obnovo.

Okostje novorojenčka je imelo okoli vratu vrvico, zavito pa je bilo v časopis. S pomočjo forenzične preiskave so odkrili, da gre za časopis iz leta 1910. V prihodnjih tednih bodo opravili še nekatere druge preiskave. Med drugim še vedno ni jasno, ali gre za dečka ali deklico. Forenziki so na podlagi velikosti kosti potrdili, da gre za otroka, ki je bil polno donošen. 

obnova stanovanja tla | Avtor: Profimedia Profimedia

Odgovorov na številna vprašanja preiskovalci še nimajo. Višji inšpektor Mel Sutherland je dejal, da čuti, da je njegova "dolžnost" biti glas otroka, ki ni imel "nikoli priložnosti povedati svoje zgodbe". Policija upa, da bo prišla bližje odgovorom po pregledu podatkov o tem, kdo je v času otrokove smrti bival v hiši. "Upamo, da nam bo uspelo identificirati živeče sorodnike," je dejal za BBC. 

Objekt, v katerem so našli otroka, je bil zgrajen v viktorijanskem obdobju, v enem obdobju pa je cerkev v stavbi imela enoto za matere in otroke. Policija sicer domneva, da je bil otrok skrit pod talne obloge še pred tem obdobjem. 

Sutherland je dejal, da bodo storili vse, da bi odkrili, kdo je otrok, a obstaja možnost, da ne bodo nikoli izvedeli, kaj se je otroku zgodilo. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.