Svet
7 ogledov

Medvedjev: Izid volitev ni določen vnaprej

Medvedjev in Putin Reuters
Ruski predsednik Dmitrij Medvedjev je zanikal, da je izid volitev v Rusiji določen vnaprej. Sporočil je, da se ne bo vnovič potegoval za predsedniški mandat in da bo to prepustil Putinu.

"Kako bi lahko izid določili vnaprej?" je dejal Medvedjev v televizijskem intervjuju, ki bo sicer objavljen danes zvečer.

"Naj se ljudje odločijo, za koga bodo glasovali. Naj se odločijo, ali podpirajo določeno politično silo ali ne," je dodal. Dejal je, da lahko kateri koli politik zmaga ali izgubi. "To je demokracija," je dodal.

Na kongresu vladajoče ruske stranke Enotna Rusija prejšnji konec tedna je Medvedjev sporočil, da na predsedniških volitvah prihodnje leto ne bo vnovič kandidiral, in h kandidaturi pozval svojega predhodnika na predsedniškem položaju in sedanjega premierja Vladimirja Putina.

Ta pa je napovedal, da bo Medvedjeva imenoval za premierja. Takšen dogovor o zamenjavi vodilnih položajev je v krogih sicer oslabljene ruske opozicije sprožil ostre kritike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.