Svet
20831 ogledov

Mesece je objokoval ženo, nato pa šok

Alexia Daval
Po treh mesecih so znani vsi odgovori na vprašanje, kaj se je zgodilo z 29-letno žensko.

Oktobra so policisti v gozd blizu mesta Gray v Franciji našli truplo 29-letne Alexie Daval. Njen mož Jonathan je policiji prijavil njeno izginotje. Alexia se je kot običajno odpravila na jutranji tek, s katerega pa se ni vrnila. 

Iskali so jo tam, kjer je običajno tekla, a brez uspeha. Nato pa so nekaj kilometrov od njene običajne poti, našli zgorelo truplo. Analize so potrdile, da gre za pogrešano Alexio. 

Jonathan je v dneh po njeni smrti objokan skupaj z njenimi starši stopil pred medije. Sodeloval je na tekih, ki so jih organizirali v njen spomin. 

Alexia Daval | Avtor: Profimedia Profimedia
Policija ga je po najdbi trupla izprašala. Povedal jim je, da sta se z ženo dan pred njenim izginotjem sprla, pri čemer je prišlo do fizičnega obračuna. Na rokah je imel sledove ugrizov in prask. 

Policija je v preiskavi zaslišala več kot 200 ljudi. Na dan je prišlo, da je par imel težave v zakonu. Eden od sosedov je noč pred izginotjem slišal, kako je izpred hiše odpeljal avto. Sledi Jonathanovega avtomobila so policisti našli tudi v bližini kraja, kjer je bilo truplo. 

Jonathan je po treh mesecih priznal, da je ubil ženo, a zanika, da bi njeno truplo zažgal. "Pravi, da je šlo za nesrečo, da tega ni želel storiti. Dejanje obžaluje," je v izjavi dejal njegov odvetnik. 

Prebivalci mesta, v katerem živi okoli 10.000 ljudi, so pretreseni.  

dezurni@zurnal24.si