Svet
0 ogledov

Mesić stresal vice o Slovencih

Žurnal24 main
Kakšne barve so slovenski tanki? Oba sta zelena, je z vicem učence privatne umetniške gimnazije v Zagrebu nasmejal nekdanji hrvaški predsednik Stipe Mesić.

Stipe Mesić je nekaj tednov po tem, ko mu je prenehal predsedniški mandat, očitno končno lahko začel govoriti, kar ga je volja, čeprav so mnogi prepričani, da mu je bilo za diplomatski jezik malo mar tudi, ko je bil še predsednik države.

Med večurnim obiskom zagrebške gimnazije je 75-letnik učencem pojasnjeval ozadje zadnjih predsedniških volitev in razloge za zmago svojega naslednika Iva Josipovića. Med srkanjem kavice pa je poskrbel tudi za dobro voljo, saj je učencem povedal nekaj vicev o Slovencih, piše 24sata.hr.

Mesićevi vici:
Slovenci bombardirajo ZDA  in povzročijo ogromne škode. Američani pa sploh ne reagirajo. Borut Pahor zaskrbljen pokliče Busha in ga pobara, zakaj vendar ne odgovorijo na napad. Bush pa: "O, kaj vam bomo naredili, samo da vas najdemo na zemljevidu!"

Slovenec, Hrvat in Srb pridejo pred sv. Petra. Ta najprej izpolni željo Srbu in Srbija je sprejeta v Evropsko unijo. Nato je na vrsti Slovenec, ki si zaželi, da bi bila Slovenija velika in obkrožena z zidom. Končno pride na vrsto Hrvat, ki vpraša sv. Petra, ali slovenski zid pušča vodo. "Ne," pravi sv. Peter, nakar Hrvat: "Napolni z vodo!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.