Svet
14 ogledov

Mingora osvobojena talibanov

Pakistanska vojska je osvojila gnezdo talibanov. Žurnal24 main
Pakistanska vojska je prevzela nadzor nad Mingoro, glavnim mestom doline Svat.

Pakistanski vojaški strategi osvojitev mesta, ki velja za glavno administrativno in trgovsko središče doline Svat, vidijo kot ključno prelomnico v boju proti talibanom. 

''Mingora je očiščena in varna. Varnostne sile nadzorujejo mesto. Boj za Mingoro je končan'' je sporočil predstavnik pakistanske vojske Atar Abas. ''Talibani so pripravili Mingoro, zgradili so bunkerje, vendar so nato spoznali, da so obkoljeni in da se zanka zožuje. Odločili so se, da se ne bodo upirali,'' je še dejal Abas. Tiskovne agencije navajajo, da je trditve pakistanske vojske težko preveriti, saj novinarji nimajo vstopa na območje spopadov.

Boja še ni konec
Vojska opozarja, da s tem boj za dolino Svat še ni končan in da jih čakajo še hudi spopadi. Okrepljena invazija se je začela pred tednom dni. Zaradi spopadov civilisti že dralj časa bežijo iz doline, humanitarni delavci pa opozarjajo, da bi lahko prišlo do katastrofe, saj vlada veliko pomanjkanje namestitev in osnovnih življenjskih sredstev. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.