Svet
9 ogledov

Minister bo sam plačal umor filmarja

Ghulam Ahmad Bilour Reuters
Pakistanski minister je na glavo ustvarjalca filma Nedolžnost muslimanov razpisal nagrado v višini 100.000 dolarjev.

Minister Ghulam Ahmad Bilour je sklical tiskovno konferenco, na kateri je šokiral novinarje. Razglasil je namreč, da bo iz lastnega žepa tistemu, ki bo ubil ustvarjalca filma Nedolžnost muslimanov, Nakoulo Basseleya Nakoulo, izplačal 100 tisoč dolarjev (slabih 77 tisoč evrov). Poudaril je tudi, da s tem pozivom pakistanska vlada nima nič. "V prvi vrsti sem musliman, šele nato sem predstavnik vlade,“ je na vprašanje, ali ga kot ministra skrbi, da kot vladni predstavnik poziva k nasilju, odgovoril Bilour.

Minister je k lovu povabil tudi talibane in Al Kaido. Kot namigujejo, se je Bilour za to potezo odločil, ker naj bi bilo v protestih zaradi filma poškodovanih več stavb, ki so v lasti njegove družine.

"Verjamemo v mir. Naša stranka se proti ekstremizmu bori že leta. Le kako bi lahko pozvali talibane in Al Kaido, naj nekoga umorijo? Oni so naši sovražniki. Ubili so ljudi, ki smo jih imeli radi. Njegova izjava nas zelo skrbi,“ se je na Bilourjev poziv odzval član ministrove stranke. Stranka pa ni edina, ki se oddaljuje od njegove izjave. Obsoja jo namreč tudi pakistanski premier.

Nakoula in njegova družina so že zapustili Kalifornijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.