Svet
1 ogledov

Minister ostal brez vozniške

Število voznikov, ki jih policija ustavi pod vplivom alkohola, se povečuje. (Fot Žurnal24 main
V BiH ne poznajo razlike med funkcionarjem vlade in navadnim državljanom. Minister Ahmetović je ostal brez vozniškega izpita.

Policija Republike srbske je novoimenovanemu ministru za varnost BiH Sadiku Ahmetoviću zaradi prehitre vožnje odvzela vozniško dovoljenje.

Ahmetović je priznal, da ga bodo odslej vozili drugi, obenem pa je pojasnil, da je prekršek storil že aprila, ko še ni bil minister.

"Mislim, da sem vozil trideset ali štirideset kilometrov na uro hitreje, kot je dovoljeno. Hitel sem na sestanek. Sem pa prepričan, da moramo biti pred zakonom vsi enaki," je po poročanju medijev dejal Ahmetović, ki je brez izpita ostal prvič.

Ministrstvo za varnost, ki ga od novembra vodi Ahmetović, koordinira delo vseh policij v državi, tudi notranjega ministrstva Republike srbske.

Na slednjem so sicer potrdili, da ni prvič, da so kakemu ministru za varnost odvzeli vozniško dovoljenje, in poudarili, da to dokazuje, da "policija nikomur ne gleda skozi prste".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.