Svet
2645 ogledov

Mladoletni krvnik iz Beograda na sodišču močno obremenil svojo mamo

Strelski pohod na osnovni šoli v Beogradu Profimedia Prijetje najstniškega morilca v Beogradu.
Zaslišanje mladoletnega strelca je potekalo za zaprtimi vrati.

Na sodišču v Beogradu je danes v postopku proti staršem za zaprtimi vrati pričal mladoletnik, ki je 3. maja lani na Osnovni šoli Vladislava Ribnikarja v srbski prestolnici z očetovo pištolo ubil devet učencev in varnostnika, še šest oseb pa je ranil. Po neuradnih informacijah naj bi starše, zlasti mater, močno obremenil.

Na sodišču so 14-letniku vprašanja zastavljali sodnik, tožilec in zagovorniki oškodovancev, eno vprašanje pa mu je zastavil tudi družinski član enega od umorjenih. Spričo zaslišanja je deček prvič po napadu zapustil psihiatrično kliniko, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

"Z vprašanji, ki so mu jih postavili, nismo izvedeli motiva in zakaj se je to zgodilo. Mislim pa, da gre njegova današnja izjava v smeri, da to bomo izvedeli," je po koncu obravnava povedal odvetnik družin žrtev Ognjen Bozović in dodal, da gre za eno najtežjih obravnav v njegovi karieri.

Po neuradnih informacijah srbskih medijev je deček v pričanju močno obremenil starše, predvsem mater, ki naj bi od njega vselej zahtevala, da je v vsem najboljši, ko ni bilo tako, pa naj bi se jezila in kričala nanj. Dejal naj bi tudi, da dejanja ne bi zagrešil, če ne bi imel pri roki očetovega orožja.

Višje tožilstvo v Beogradu je sicer oktobra lani proti staršema, lastniku strelskega kluba in tamkajšnjemu inštruktorju vložilo obtožnico, v kateri je predlagalo 12 let zapora za očeta, dve leti in pol za mater, za lastnika kluba in inštruktorja streljanja pa po tri leta.

Zaslišanje dečka se bo nadaljevalo 17. oktobra.

Beograd. Polaganje rož pred šolo | Avtor: Profimedia Profimedia
Beograd. Polaganje rož pred šolo Srbija Svet Novo. Takšno kazen zahtevajo za starša krvnika v beograjski šoli Strelski pohod na osnovni šoli v Beogradu Srbija Svet Morilec iz beograjske osnovne šole bo zdaj priča na sodišču. Proti očetu! Strelski pohod na osnovni šoli v Beogradu Svet Pet mesecev od pokola na beograjski šoli. To je povedal oče ene od punčk

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • bleki 21:35 08.oktober 2024.

    Se skriva kot fate, pod pokrivalom. Bednik.

  • Burja 20:32 08.oktober 2024.

    Pričakovan odziv blodnjavega uma, ki običajno sam sebi pripiše status žrtve in ne vidi kako plehek je v svojem namišljenem svetu.

  • Kmodri_ 19:51 08.oktober 2024.

    Oh, mladi Srbin namočil srbino! Tipično za srbina!