Svet
20 ogledov

Mobilniki povezani z vedenjskimi težavami

nosečnica, nosečnost Žurnal24 main
Pretirana uporaba mobilnih telefonov med nosečnostjo povezana z vedenjskimi težavami otrok. Druga stran: neodgovorne špekulacije.

Raziskovalci z univerze Yale so odkrili, da izpostavljenost sevanju mobilnih telefonov med nosečnostjo vpliva na razvoj možganov zarodka. Prekomerna izpostavljenost vodi k hiperaktivnosti, anksioznosti in slabšemu spominu. Da imajo mobilni telefoni negativen vpliv na otroke v maternici, so sklepali na podlagi raziskovanja miši.

 

"Porast vedenjskih težav pri otrocih je morda delno povezana z izpostavljenostjo fetusa sevanju telefona," je komentiral profesor Hugh Taylor.

Le povzročajo paniko?

Skupina britanskih znanstvenikov pa jim odločno oporeka, češ da po nepotrebnem povzročajo paniko. Izpostavili so še neskotene miši, ki so bile izpostavljene veliko večji količini sevanja, kot bi bili nerojeni otroci. Miši so bile izpostavljene s celim telesom, bodoče mame pa držijo mobilni telefon kakšen meter stran od maternice, poroča Daily Mail.

Vleči vzporednice se jim zdi neodgovorno tudi zato, ker se miši skotijo po le 19 dneh, možgane pa imajo veliko slabše razvite kot ljudje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.