Svet
107 ogledov

Mormoni proti diskriminaciji gejev

Youtube
Mormonska cerkev je podprla predlog zakona mesta Salt Lake City, ki prepoveduje diskriminacijo homoseksualcev pri zaposlovanju in stanovanju.

Cerkev je ob tem dodala, da še vedno nasprotuje porokam med homoseksualci. Odločitev mormonske cerkve za odpravo diskriminacije na področju stanovanja in zaposlovanja je malce presenetljiva glede na to, da je lani pomagala financirati referendum nasprotnikov porok med homoseksualci v Kaliforniji. Takrat so volivci Kalifornije zavrnili odločitev ustavnega sodišča države, ki je tovrstne poroke dovolilo.

Mormonska cerkev je pred glasovanjem o zakonu v mestnem svetu Salt Lake Cityja sporočila, da odpravo diskriminacije glede stanovanj in zaposlovanja lahko podpira, ker te pravice ne "izvajajo nasilja" nad poroko. Salt Lake City je tako prva skupnost v zvezni državi Utah, kjer je velika večina politikov na čelu z guvernerjem pripadnikov mormonske cerkve. Zagovorniki pravic homoseksualcev upajo, da je to znak prihodnjih in širših sprememb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.