Svet
6 ogledov

Motnje na Heathrowu

(Foto: Epa) Žurnal24 main
Kabinsko osebje britanskega letalskega prevoznika British Airways je začelo novo petdnevno stavko.

Zahtevajo, da vodstvo družbe zahteve delavcev glede plač in delovnih pogojev. Motnje bodo predvsem v  letalskem prometu z in na londonsko letališče Heathrow. Po napovedih predstavnikov družbe pa bodo leteli  z londonskih letališč Gatwick in City. Skupno naj bi odpovedali okoli 30 odstotkov poletov na dolge razdalje ter okoli 45 odstotkov poletov na krajše razdalje.

british airways | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Za zastoje kriv direktor
Osebje družbe je pred časom napovedalo tri petdnevne stavke. Prvič so začeli stavkati 24. maja, potem ko so minuli petek prekinili neuspešne pogovore med sindikati in predstavniki družbe pa so danes začeli novo petdnevno stavko. Trajala naj bi do 3. junija. Če v pogovorih ne bo prišlo do preboja, bo osebje stavkalo še od 5. do 9. junija. Iz družbe so medtem sporočili, da so osebju ponudili "zelo pošten" dogovor in dodali, da so sporne spremembe, kot je zmanjšanje števila osebja na letih na dolge razdalje, nujne za družbo, ki se v luči finančne krize sooča z manjšim povpraševanjem.

Strani se ne moreta dogovoriti glede predvidenih varčevalnih ukrepov, ki med drugim predvidevajo zamrznitev plač in zmanjšanje posadk na letih na dolge razdalje, ter glede vrnitve potovalnih ugodnosti za kabinsko osebje. Te ugodnosti je družba ukinila za tiste, ki so stavkali že marca.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.