Svet
489 ogledov

Musk navdušen ob strmoglavljenju svoje prelomne testne rakete

SpaceX Starship Profimedia
Podjetje SpaceX je opravilo prvi test nove rakete Starship, ki bo namenjena poletom posadk na Luno in Mars. Zaključek je bil spektakularen.

Podjetje Elona Muska SpaceX je z izstrelišča v ameriški zvezni državi Teksas po enem odpovedanem poskusu le izstrelilo novo testno raketo Starship s kodno oznako SN8. Musk napoveduje, da bo to v končni fazi in z dodanimi vsemi elementi to najmočnejša raketa doslej, s katero namerava uresničiti napovedi o pošiljanju astronavtov na Mars. Njena posebnost bo, da bo v celoti spet uporabna. 

Ko bo izgotovljena, bo imela sedem motorjev in bo nekajkrat močnejša od rakete Saturn, ki je Nasi služila za pošiljanje ljudi na Luno v okviru programa Apollo.

SpaceX Starship | Avtor: Profimedia Profimedia

Kar 50-metrska testna raketa je uspešno poletela v zrak do višine 12.500 metrov in izvedla nekaj manevrov. Ob povratku na Zemljo pa se je zgodila napaka, zato je imela preveliko hitrost in se je ob stiku s ploščadjo spektakularno raztreščila. Musk je kljub neposrečenemu zaključku izrazil veliko zadovoljstvo nad doseženim. V kratkem bodo poslali v zrak že drug prototip z nekaterimi pomembnimi spremembami.

Elon Musk Peta Nindža Slovenija Najbolj nori genij današnjega časa

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.