Svet
4 ogledov

"Muslimani niso kriminalci"

Video sirskih upornikov You tube
Video se začne kot tipični video Islamske države, a ko že kaže, da bodo zajete ustrelili, skupina islamskih upornikov pospravi pištole.

Sirski uporniki so objavil video, podoben propagandnim videom, ki jih objavlja Islamska država. A za razliko od slednjih, ujetnikov na posnetku ne ubijejo, ampak jih pošljejo v zapor. 

Tuji mediji poročajo, da gre očitno za propagandno vojno med različnimi uporniškimi skupinami v Siriji.

Video prikazuje skupino sirskih upornikov, ki se pripravlja na množično usmrtitev, a zadnji trenutek pospravi pištole in zajete pošlje v zapor.

Na koncu snamejo maske, na posnetku pa piše "Muslimani niso kriminalci". 

Kaj se je zgodilo z zajetimi, ni znano

Po poročanju Independenta sicer ni znano, kaj se je v nadaljevanju zgodbe zgodilo z zajetimi. Avtorji prispevka trdijo, da se z njimi postopa "korektno glede na težo zločina, ki so ga storili". 

Sirski uporniki na videu pripadajo skupini Fronta Levanta, ki se zavzema za sirsko državo po šeriatskih zakonih. Združuje razlišne skupine in okoli 2500 borcev, mednarodna skupnost pa jo označuje za "zmerno".

Vodja Fronte je pripadnik sunitskega gibanja Ahrar al Sham, ki ima za cilj združitev vseh uporniških skupin v Siriji v združeni fronti proti režimu Bašarja al Asada

Komentarjev 4
  • Harrison 10:52 09.december 2015.

    Pol si pa odpri net: bestgore.comssUpam, da imaš dober želodec. Me prav zanima, če bi to pokazali celemu svetu, kakšno mnenje bi si ustvarili.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:05 09.december 2015.

    Muslimani se med seboj razlikujejo.

  • Hi5 09:46 09.december 2015.

    Ko bom videl kakšnih 100 posnetkov, da jih res pospravijo, bom pa verjel temu naslovu