Svet
3 ogledov

Na FB kmalu tudi osnovnošolci?

otrok, računalnik, facebook Shutterstock
Facebook resno razmišlja, da bi dovolil tisto, kar že danes počnejo tudi brez njegovega dovoljenja. Svoj profil bi si lahko ustvarjali tudi mlajši od 13 let.

Vodja britanske veje Facebooka Simon Milner je namreč povedal, da so v vrhu družbe prepoznali neučinkovitost njihovega pogoja pri postopku ustvarjanju računa, pri katerem mora oseba potrditi, da ni mlajša od 13 let. A na resnicoljubnost se požvižga velikansko število rosno mladih uporabnikov, ki  želijo z računom na najbolj priljubljenem socialnem omrežju postati del 900 milijonov velike množice uporabnikov.

Millner pri laganju otrok ob ustvarjanju računa izpostavlja še nekaj: "Nekateri očitno to počno celo z dovoljenjem in pomočjo svojih staršev."

Številna nadlegovanja

Millner je pojasnil, da je družba pogoj o starostni meji 13 let postavlja zaradi stroge ameriške zakonodaje, to pravilo pa pri Facebooku velja za ves svet. Na ta način naj bi namreč preprečili nadlegovanje otrok prek interneta, ki je zelo pogost pojav. Tako naj bi bila kar tretjina britanskih otrok že žrtev nadlegovanja prek spleta, še posebej pa so izpostavljene deklice.

V družbi so zato še zelo previdni z napovedmi, kdaj bi se lahko zgodila odprava starostnega pogoja in kako bi v zameno še vedno zagotavljali varno uporabo spleta. Vsekakor pa bo odprava pogoja gotovo pomenila nov val novih uporabnikov, s čimer bo Facebook gotovo milijardo registriranih računov, kar bi pomenilo, da ima svoj profil vsak sedmi Zemljan.

Komentarjev 1
  • zic 17:36 20.maj 2012.

    kmalu???? pa vsi so že gor!!!!