Svet
3 ogledov

Na glavi melona namesto čelade

Motor je v Nigeriji najbolj priljubljeno prevozno sredstvo. A vsi motoristi še z Žurnal24 main
Motoristi v Nigeriji poskušajo na vse načine prelisičiti nov zakon, ki od potnikov na motornih kolesih zahteva nošenje čelade.

Tako je policija v zadnjih dneh ustavila več voznikov, ki so na glavah nosili kar posušene melone, ki jih sicer domačini uporabljajo za shranjevanje tekočine. Policija seveda ne pozna šale in je improvizatorje, ki so menili, da jim bo melona v primeru nesreče zavarovala glavo, oglobila.

Obvezna uporaba čelad je motoriste v državi zelo razburila in sprožila val protestov po vsej Nigeriji. Razburjenje je toliko večje, ker promet v državi poteka pretežno na motorjih, med drugim dvokolesa nadomeščajo tudi običajne taksije. Motoriste moti cena čelad, saj stanejo okoli 25 evrov, zato so pogosto predmet kraj. Marsikateri uporabnik storitev prevoza jo tako popiha kar s čelado na glavi, po drugi strani pa se marsikatera stranka boji, da jih bo voznik s pomočjo čelade uročil in jih nato lažje oropal.

Prometna varnost v državi je na psu, saj letno na nigerijskih cestah umre več kot 4000 ljudi, predvsem motoristov, poroča BBC. Tako rekoč v vsako nesrečo je vpleteno motorno kolo, čemur botruje tudi dejstvo, da zelo veliko voznikov nima nikakršnega znanja o cestnoprometnih predpisih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.