Svet
2570 ogledov

Na meji bodo merili temperaturo

avstrija koronavirus Epa
Na avstrijskem Tirolskem bodo od torka na mejnih prehodih z Italijo potnikom, ki bodo želeli v Avstrijo, merili telesno temperaturo. Nadzor bosta začeli izvajati tudi Češka in Poljska.

Na avstrijskem Tirolskem bodo od torka na mejnih prehodih z Italijo potnikom, ki bodo želeli v Avstrijo, merili telesno temperaturo, je v nedeljo zvečer sporočila deželna vlada. Kdaj bodo s tem ukrepom začeli na avstrijskem Koroškem, ki prav tako meji na Italijo, še ni znano, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Kot poroča APA, bodo imeli na Tirolskem mobilne zdravstvene ekipe, ki bodo delovale na prelazu Brenner in bodo pregledovale železniške in cestne potnike. Preglede bodo izvajale tudi na avstrijsko-italijanski meji pri kraju Sillian na Vzhodnem Tirolskem ter na prelazu Resia/Reschnen pri Meranu.

Deželni glavar Tirolske Günther Platter je povedal, da bodo izvajali občasna merjenja temperature, poleg tega bodo potnike izprašali, od kod prihajajo in ali imajo gripi podobne simptome. Posebna ekipa v deželi sicer še usklajuje podrobnosti glede izvajanja nadzora, je pojasnil.

Potnike naj bi začeli nadzorovati tudi na avstrijsko-italijanskih prehodih na Koroškem, vendar še ni znano kdaj.

Občasni nadzor potnikov na mejah s Slovaško, Avstrijo in Nemčijo pa bosta z današnjim dnem začeli izvajati Češka in Poljska, poročajo avstrijski mediji. Potniki, ki bodo imeli temperaturo, višjo od 38 stopinj, bodo morali v domačo karanteno ali v bolnišnico, tujce pa bodo zaprosili, da se vrnejo v domovino, je povedala namestnica češkega premierja Alena Schillerova.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 14:28 09.marec 2020.

    Pa ne merite tem. na čelu , kajti človek ki ima vročino ima na čelu potne srage , ki so hladnejše od tem. telesa. Tem se meri na notranji strani laketa , ko merjenec dvigne rokav

  • NeAnonimni 09:27 09.marec 2020.

    Vse v imenu varnosti!

  • maresem 09:14 09.marec 2020.

    Jo je serpentinšku že kdo izmeril?