Svet
10 ogledov

Na protestih spet 2.000 ljudi

Protest v Braziliji Reuters
V Braziliji so se nadaljevali protesti, ki pa so se po več dneh glasnega izražanja zahtev nekoliko umirili. Zbralo se je okoli 2.000 ljudi.

Protestniki v Riu de Janeiru so se zbrali pred domom guvernerja Sérgia Cabrala in se sprehodili po promenadi ob znameniti plaži Copacabana. V prestolnici Brasilia pa je več sto staršev z otroki protestiralo pred stavbo nacionalnega kongresa. Neredov ni bilo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Protesti so v São Paolu prejšnji teden izbruhnili zaradi zvišanja cen avtobusnih prevozov, a so protestniki svoje zahteve kmalu razširili na področji korupcije in trošenja javnega denarja.

Zakaj protestirajo?

Številni so nezadovoljni s tem, da država po letih zanemarjanja državne infrastrukture milijarde dolarjev namenja za nogometno svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Večina Brazilcev sicer še vedno želi, da država gosti tekmovanje, a ne na račun življenjskega standarda državljanov.

V državi ta teden napovedujejo nove proteste, potem ko naj petkove obljube predsednice Dilme Rousseff, da bo povečala dostop do javnih storitev in okrepila boj proti korupciji v državi, ne bi prepričale Brazilcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.