Svet
2 ogledov

Na shodu proti islamistom izbruhnili izgredi

Köln protesti proti islamskemu ekstremizmu
1/3
EPA
Navijači različnih nemških nogometnih klubov so v Kölnu demonstrirali proti islamskem ekstremizmu. Pri tem je prišlo do izgredov, v katerih je posredovala policija.

Protestni shod je potekal pod geslom Huligani proti salafistom. Zbralo se je okoli 2500 navijačev več nogometnih klubov iz vse Nemčije, med katere so se pomešali tudi desničarski skrajneži in huligani. Obenem se je na protidemonstracijah zbralo okoli 500 levičarskih protestnikov.

Po poročanju novinarja dpa je med shodom navijačev vladalo napeto vzdušje, slišati pa je bilo tudi vzklike "tujci ven". Izgredi so izbruhnili, ko se je protestni shod navijačev napotil skozi mesto. Udeleženci so na policiste začeli metati steklenice, kamne in goreče predmete, je povedal tiskovni predstavnik policije. Najmanj ena oseba naj bi bila poškodovana.

V začetku meseca je v Hamburgu in drugih nemških mestih prišlo do spopadov med v Nemčiji živečimi Kurdi in radikalnimi muslimani, ki jih je spodbudil konflikt v Siriji in Iraku, v katerem se spopadajo kurski borci in pripadniki džihadistične Islamske države.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.