Svet
41 ogledov

Nagica na tretji strani ostaja

The Sun EPA
The Sun vztraja. Nagica na tretji strani časopisa ostaja. Številni Britanci sprožili proteste v znak nasprotovanja.

V zadnjem tednu so se mediji razpisali, da bo časnik The Sun končno umaknil fotografije golih žensk, ki so jih sicer tradicionalno objavljali na tretji strani. Golo fotografijo, ki je niso objavljali od petka, pa so včeraj ponovno objavili. Ob tem so nekoliko posmehljivo objavili še popravek in pojasnilo: "Radi bi pojasnili, da je to stran 3 in to je fotografija Nicole, 22, z Bournemoutha. Radi bi se opravičili vsem medijem in novinarjem, ki so zadnja dva dneva govorili in pisali o nas."

Joški niso novica

Objavi golih ženskih fotografij na tretji strani pa nasprotujejo številni Britanci, podpise proti fotografijam sicer zbirajo tudi s peticijo s sloganom Boobs aren´t New - poslovenjeno Joški niso novica. Doslej so zbrali okoli 236 tisoč podpisov. V svojih argumentih navajajo, da je bila rubrika uvedena v seksističnih sedemdesetih, v več kot tridesetih letih pa se je spremenilo že marsikaj in The Sun bi moral to nadoknaditi. Objavljanje golih fotografij pa naj bi bilo neprimerno tudi zato, ker je The Sun najbolj prodajanj časopis med družinami in so pornografske vsebine dostopne otrokom.

"Če hočejo tako obupano bradavičke, imajo lahko moje "

V znak nasprotovanja seksitičnim fotografijam, pa so tudi Britanci na Twitterju sprožili svojo kampanjo pod oznako#sunmannips. Objavljajo svoje fotografije zgoraj brez. Eden od njih pa je ob svoji fotografiji zapisal tudi "Če hočejo tako obupano bradavičke, imajo lahko moje!"

 

 

Nemci nagice že umaknili, Slovencev bojda ne motijo

Pred tremi leti se je za umik golih ženskih fotografij že odločil nemški Bild, takrat so zapisali "to je majhen korak za ženske, a velik korak za Bild in moške". Urednik Slovenskih novic Bojan Budja, kjer prav tako vsakodnevno objavljajo fotografije golih žensk, pa je takrat povedal, da "med nedavnim pregledom sestave bralcev niso nikogar med vprašanimi motile estetske fotografije golih žensk, ki jih objavljamo v sredini, za prvo stran pa v kratkem ne načrtujemo golih dodatkov. V času zagona časopisa smo imeli različico, da bralca pozdravi pomanjkljivo oblečena posameznica, a se zaradi ljudskosti našega časopisa, ki se pogosto znajde na družinskih mizah Slovencev, za to nismo odločili."

Komentarjev 2
  • puksicd 14:07 23.januar 2015.

    Kam gremo? Nazaj v mračni srednji vek?

  • Papaja Popi 11:36 23.januar 2015.

    Puritanci.