Svet
18 ogledov

Najprej trepljal, nato poklal družino

Posnetki Izudina Alića, ki ga Ratko Mladić potreplja po glavi ob prihodu v Srebrenico, so obkrožili svet. Zdaj se Izudin ne mara spominjati srečanja s krvnikom tisočih.

Izudin Alić je plavolasi deček, ki ga je Mladić potrepljal po glavi ob prihodu v Srebrenico. Takrat jim je zagotovil, da ne bo nič hudega, nekaj ur kasneje pa je izvedel poboj 8.000 moških, tudi Izudinovega očeta.

Posnetki Izudina Alića, ki ga Ratko Mladić potreplja po glavi, so obkrožili svet. Zdaj se Izudin ne mara spominjati srečanja s krvnikom tisočih, tudi posnetek si je ogledal le enkrat.

Posnetek srečanja z Izudina z Mladićem si lahko ogledate tudi na tej povezavi.

Vse o tekočem dogajanju v povezavi z Mladićem preberite tu.

Volk v ovčji preobleki
Dvanajstega julija 1995 so kamere posnele Mladića, kako se v Srebrenici pogovarja s prebivalci in jim zagotavlja, da se jim ne bo zgodilo nič, otrokom pa celo deli čokolado.

"Vprašal me je, koliko sem star. Rekel sem mu 12, nato pa me je vprašal, kako mi je ime. Ljudem je govoril, naj bodo potrpežljivi, vsi, ki želijo ostati, naj ostanejo, ostali gredo lahko z avtobusi in kamioni v Kladnjo. Delili so čokolade in dobil sem eno. Nihče si ni mislil, da se bo zgodil strašen zločin. Ubili so mi očeta, strica in številne druge člane družine," se srečanja danes spominja Izudin.

Nikomur ne bo skrivil niti lasu
Izudin se je rešil najhujšega, z mamo Fatimo in tremi sorojenci je odšel v Kladnjo. Njegova mama danes pravi, da se od srečanja z Mladićem (stala je tik za sinom) najbolj spominja prav njegove obljube, da nikomur ne bo skrivil niti lasu, piše Dnevni Avaz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.