Svet
20763 ogledov

Nakladalna klančina trajekta padla v morje, potniki v šoku

Trajekt Jadrolinije, nakladalna klančina padla v morje
1/5
24sata
Do dogodka je prišlo pred pristaniščem Supetar.

Potem, ko je se je nakladalna klančina trajekta zrušila v morje, je voda začela teči v garažo, trajekt so obrnili, avtomobili pa so se izkrcali vzvratno, je povedal potnik. "Strah nas je, nakladalna klančina trajekta Mljet je pred pristaniščem Supetar na Braču padla v morje, voda je tekla v garažo, mi pa plujemo in čakamo," je v soboto okrog desetih novinarjem 24sata povedal bralec.

Dodal je še, da je bila na trajektu velika gneča. Trajekt so nato obrnili, avtomobile pa na drugi strani izkrcali vzvratno. Po potnike, ki so nameravali v Split, so poslali nov trajekt.

Trajekt Mljet je bil zgrajen leta 2014 v ladjedelnici Uljanik v Puli. Dolg je sto metrov, na njem pa je prostora za 145 vozil in 616 potnikov.

Jadrolinija je potrdila, da je zaradi tehničnih težav z nakladalno klančino trajekt Mljet potnike in vozila izkrcal prek druge klančine, poudarjajo pa, da voda v garaže ni prišla.

"V teku je reševanje tehničnih težav. Linijo Split – Supetar prevzema trajekt Hrvat. Glede na objave, da naj bi morje teklo v garaže pa moramo poudariti, da to ne drži, kar je vidno tudi na objavljenih fotografijah," so še sporočili iz Jadrolinije.

V tokratnem dogodku ni bilo poškodovanih, so pa zaradi padca nakladalne klančine 11. avgusta na trajektu na Malem Lošinju umrli trije mornarnji. Klančina naj bi se zataknila, ko so težavo poskušali rešiti, pa je padla na njih. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • rd2dmk2 09:09 01.september 2024.

    pa ne že spet. pa saj ni treba da pol aldje odpade, ste pozabil kako je tekla v podpalubje, pa .. no to ste lahk najdl, ki vpije do neba, za vse ostale napake pa..sicer so nekje omenili, da ni ...prikaži več pravega kadra, sedaj pa neki romarji delajo brez pravega usposabljanja. hecno , letos je potonil tolk jaht- kar kaže da pluje čist vse, kar misli da zna cizo porivat, da zna tud ladjo .

  • Avatar Zoran
    StarMačk 08:42 01.september 2024.

    Tokratno nesrečo trajekta Jadrolinije lahko tudi smatramo kot nekakšno božje darilo družinam ponesrečenih mornarjev 11. avgusta na Malem Lošinju, saj so dobili so nedvomni dokaz, da padec nakladalne klančine trajekta, ob katerem so umrli trije mornarji, eden pa je hudo ...prikaži več poškodovan, ni bil posledica človeške napake, kot želijo v postopkih, ki potekajo dokazati odvetniki upravljalca Jadrolinija!

  • Enzgg4 08:40 01.september 2024.

    Scarry. Zaradi takih stvari so trajekti že tudi tonili.