Svet
12532 ogledov

Našli trupli deklet, ki jih je odnesla Nadiža

Deroča reka Nadiža odnesla tri mlade osebe Youtube
Našli trupli dveh od treh pogrešanih, ki jih je odnesla reka Nadiža.

V Italijanski deželi Furlanija-Julijska krajina so danes našli trupli pogrešanih deklet, ki ju je v petek pri Čedadu odnesla reka Nadiža, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Tretjega pogrešanega, moškega, še iščejo.

Dekleti in fant so bili v petek popoldne ob reki Nadiži v Premarjagu blizu Čedada, ko jih je presenetila ogromna količina vode, so po poročanju italijanskih medijev v petek sporočili gasilci.

Na pomoč so poklicali z otoka sredi reke. Opazili so jih mimoidoči, ki so jim vrgli tudi vrvi, a se jih niso mogli več držati. S posnetkov na družbenih omrežjih je bilo mogoče tudi videti, kako so se poskušali oprijeti eden drugega, a jih je voda na koncu odnesla v različne smeri.

Po poročanju italijanskih medijev gre za 20-letno študentko iz okolice Vidma, njeno 23-letno prijateljico iz Romunije ter njenega 25-letnega partnerja Romuna, ki živi v Avstriji.

 | Avtor: Twitter Twitter

Trupli deklet so po poročanju agencije Ansa danes našli nedaleč od rimskega mostu, kjer so dekleti nazadnje opazili.

Pri iskanju trojice so sodelovali gasilci, civilna zaščita in gorski reševalci, tudi s helikopterji in droni.

Huda neurja na severovzhodu Italije so divjala od četrtka. Poleg Furlanije-Julijske krajine je poplavljalo tudi v deželi Benečija (Veneto).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • LukaMB 19:28 02.junij 2024.

    Tragično, spomnem se, da v Bosni in Srbiji in Makedoniji. Nimajo namreč možnosti bazenov in bronastega/srebrnega/zlatega delfinčka pa šolo v naravi in toliko infrastrukture in izbire povsod po vaseh in naseljih ali manjših mestih. Tako da ne obsojajte, v Sloveniji ...prikaži več smo lahko zelo srečni, da imamo še ta del obale, ki ga imamo in da se učimo plavati že v osnovni šoli ali pa pri izletih s starši. Marsikdo si tega ne more privoščiti. Sožalje svojcem.

  • Jako 16:19 02.junij 2024.

    Zelo žalostno, premladi za umret.

  • Avatar Zala
    Zala 13:47 02.junij 2024.

    Kako tragično. Mlada trojica ni pomislila na nevarnost, ki jih grozi, ampak samo na druženje ob ponovnem snidenju.