Svet
4 ogledov

Nemčija: Apple mora izključiti sprotno dostavo pošte

Apple Žurnal24 main
Podjetje Apple mora uporabnikom sistema iOS v Nemčiji onemogočiti možnost sprotnega dostavljanja elektronske pošte, tako imenovanega push-maila. Razlog? Krši patent Motorole.

Nemško sodišče je patent priznalo podjetju Motorola Mobility, Apple pa to zanika in se je na odločitev pritožil. Razsodba se sicer nanaša le na naprave, ki temeljijo na sistemu iOS. Po poročanju BBC-ja je Apple prizadetim uporabnikom sicer že izdal napotke, kako obiti uporabo domnevno Motorolino tehnologije v njihovih napravah.

Prevzem Motorola Mobility, dela Motorole, ki izdeluje mobilne telefone, je lansko leto napovedal Google. Podjetje ima sicer kar 24.500 patentov s področja mobilne telefonije in se z Applom na sodiščih bode v seriji bitk.

Decembra lani je Motoroli uspelo doseči začasen umik nekaterih modelov iPada in iPhona s polic v Nemčiji. Po drugi strani je sodišče v Nemčiji odločilo, da je patent odklepanja mobilnika z drsanjem prsta po zaslonu Applov patent.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.