Svet
26 ogledov

Nesreča pred loncem rešila 600 mačk

mačke
1/4
Reuters
Šesto mačk bi pristalo v kuharskem loncu, če se ne bi pripetila prometna nesreča.

Sreča v nesreči. Tovornjakar je več dni po Kitajski prevažal 700 mačk, ki bi končale na krožniku, če se ne bi pripetila prometna nesreča. Sto živali je v premajhnih zabojnikih sicer poginilo, 600 štirinožcem pa so borci za pravice živali rešili življenje. Tovornjakarju so zanje ponudili 1200 evrov.

Kot so povedali, je jasno, da so bile živali na poti na jug Kitajske, kjer mačke veljajo za kulinarično specialiteto. "Takoj se je videlo, da lastnikom ni bilo mar, ali bodo živali med potjo poginile ali ne," je povedala ena od mačjih rešiteljic in dodala, da so bile živali več dni brez vode in hrane.

Mačkam sedaj iščejo nov dom.

Komentarjev 5
  • Valentina Vally 09:38 10.februar 2013.

    To je vse res,in tudi sama ne spodbujam nasilje nad živalmi, samo mi tukaj v Sloveniji drugače gledamo na to, pri njih je očitno to dovoljeno in noben za to ni kaznovan, tukaj so pa drugi zakoni. To je isto ...prikaži večo kot pri nas ki jemo prašiče, nekje jih imajo pa za ljubljenčke in tea mogoče ne počnejo, kulture sveta so pač drugačne. Na žalost, ampak tako je.

  • Denis Zupanc 21:09 09.februar 2013.

    prav mas js bom kitajce kuho pole pa mejte ej eni ljudje so pa res nori ej

  • Medo Lepej 18:01 18.januar 2013.

    Na srečo to ni pri nas, pa vendar.... Mačke, zložene ali bolje rečeno natlačene kakor sardine v konzervi..... Crknite kitajci jedni, ki smatrate to kot specialiteto