Svet
64 ogledov

Nevarno mešanje pijač

Mešanje pijač je priljubljeno tudi v Sloveniji, kjer pa podobnih opozoril pristo Žurnal24 main
Mešanje energijskih napitkov in alkohola je zelo nevarno za zdravje, na osnovi izsledkov poglobljene raziskave opozarjajo nemške oblasti.

Med mladimi so na zabavah priljubljene pijače, zmešane iz energijskih napitkov in žganih pijač (na primer redbull-vodka). Nemški Institut za oceno nevarnosti opozarja, da lahko mešanje pijač povzroči motnje srčnega ritma, napad krčev ali celo odpoved ledvic, piše nemška revija Spiegel.

Ob tem revija navaja dva smrtna primera, za katera naj bi bila kriva mešanica alkohola in energijske pijače. Eden od njiju je tudi primer 18-letnika, ki je popil več energijskih napitkov zapovrstjo, da bi se lahko bolje osredotočil pred izpitno vožnjo.

Ne za otroke in nosečnice
Nemška vlada opozarja tiste, ki se mešanici ne nameravajo odreči, naj se po zaužitju odpovejo vsem težjim telesnim dejavnostim (tudi plesu), otroci in nosečnice pa naj se energijskim napitkom izogibajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.