Svet
25287 ogledov

Nevarno: Se bo vojna razširila na Moldavijo?

vojna, Ukrajina, ruska vojska, Rusija Profimedia vojna, Ukrajina, ruska vojska, Rusija
Ukrajinska stran trdi, da Rusija zbira vojsko v separatistični regiji Pridnjestrja ob meji z Ukrajino, da bi se pripravila na napad, ki bi lahko odprl novo fronto v vojni.

Moldavija je že zanikala trditve ukrajinskih uradnikov, da Rusija zbira vojake v Moldaviji. Generalštab oboroženih sil Ukrajine je namreč sporočil, da ocenjuje, da se ruske čete zbirajo v pridnjestrski regiji, odcepljeni regiji pod rusko okupacijo v Moldaviji, ki meji na Ukrajino na jugozahodu v bližini črnomorske mesta Odesa. Prepričani so, da se pripravljajo na napad.

Belgorod Vojna Svet Moskva se je tako odzvala na domnevni ukrajinski napad na ruskem ozemlju

Po poročanju ukrajinskih medijev se je ruska vojska prerazporedila. Moldavsko zunanje ministrstvo je trditev zavrnilo in na Twitterju zapisalo, da "ni informacij, ki bi potrdile mobilizacijo vojakov v pridnjestrski regiji".

 

Mariupol iz zraka Video Svet Mariupol prej in potem ter paničen beg Rusov

Pridnestrsko zunanje ministrstvo je trditev označilo za "popolnoma neresnično" in dodalo, da so bile vse vojaške enote v regiji "trajno razporejene" in da so bile "tudi načrtovane dejavnosti" za razbremenitev napetosti omejene na minimum.
 

Komentarjev 5
  • Avatar Novak82
    Novak82 11:28 03.april 2022.

    NATO je potrebno ustaviti, ker gre za teroristično organizacijo, katere glavni cilj je vojna. Naj se razpiše referendum za izstop Slovenije iz NATA. Naredimo konec ameriški okupacije Evrope.

  • Dusan12 10:34 03.april 2022.

    Pazite, necenzurirano si. V neki

  • sandi76 10:21 03.april 2022.

    Tega novodobnega Hitlerja bi bilo potrebno čimprej odmakniti !