Svet
5 ogledov

Ni ogledal, ni ličenja

ličenje Shutterstock
Na neki britanski šoli so odstranili ogledala iz dekliških toalet, da bi učenkam preprečili prekomerno uporabo ličil.

Dekleta, stara med 14 in 16 let, nad odločitvijo šole seveda niso navdušena. V šoli Shelley College v Huddersfieldu pravijo, da so šli tako daleč, ker dekleta niso upoštevala prvotnih navodil o diskretnem ličenju. 

Učitelji so opremljeni s pripomočki za odstranjevanje ličil, da lahko urgirajo, če kakšno dekle vseeno pride naličeno. Prepoved je šola uvedla z argumentom, da je bilo ličenje enostavno preveč moteče za učni proces.

Za ščepec samozavesti

Zvrhan kup argumentov pa imajo tudi učenke. Prepričane so, da make-up ne vpliva na njihovo izobraževanje. "To počnemo zaradi samozavesti. Imamo predstavitve in ne želim stati pred celim razredom brez ličil. Tako zakrijemo negotovost. Vemo, da šola ni modna revija," je za Daily Mail dejala neimenovana 16-letna učenka.

No, morda pa bi morala prisluhniti mlajši učenki iste šole, 14-letni Rebecci Mannifield, ki je prepoved ličil ne moti in pravi: "Razumite, da ni nihče grši ali lepši. Vsi enostavno izgledamo normalno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.