Svet
5329 ogledov

Noro, kaj so načrtovali italijanski proticepilci

Italija, No Vax Epa
Primer je policija potrdila.

Italijanska policija je danes izvedla več hišnih preiskav nasprotnikov cepljenja, za katere je imela utemeljene domneve, da načrtujejo nasilne akcije širom države. Preiskovalci so prišli do dokazov v domovih proticepilcev v njihovih domovih in na njihovih računalnikih; med drugim so zasegli tudi nekaj orožja in solzivca, je potrdila policija. 

Proticepilci in covid skeptiki v Italiji so osnovali več skupin na aplikaciji Telegram. Tam so objavili načrte o nakupu orožja, nekateri so objavljali tudi informacije glede cen različnih kosov orožja, je poročala Repubblica. 

Hišne preiskave je policija izvedla v Rimu, Milanu, Bergamu, v Benetkah in Padovi. 

Organizatorji skupine No Vax so nedavno pozivali podpornike, da blokirajo ceste do železniških postaj, da bi se tako zoperstavili novim ukrepom, ki veljajo za potnike z vlaki. Kljub pozivom se je pojavilo malo protestnikov. Za potovanje z vlakom v Italiji velja ukrep PCT. Očitno jim zdaj ne bodo dovolj le protesti, načrtovali naj bi več nasilnih akcij. Več podrobnosti policija za zdaj ni pojasnila. 

Cepljenje Covid-19 Slovenija Toliko ljudi je pri nas cepljenih s tretjim odmerkom

Premier omenil možnost obveznega cepljenja

Italijanski premier Mario Draghi je sicer že prejšnji teden omenil možnost obveznega cepljenja proti covidu-19 v Italiji, s čimer je pri naših zahodnih sosedih sprožil politični vihar. Desni politični tabor v Italiji obveznemu cepljenju nasprotuje, socialdemokrati na drugi strani to možnost podpirajo.

Predsednica desničarske, nacionalistične stranke Bratje Italije Giorgia Meloni je sporočila, da podpira bivšega notranjega ministra Mattea Salvinija, ki nasprotuje obveznemu cepljenju proti covidu-19. Vodja italijanskih socialdemokratov Enrico Letta je za razliko od nje pozdravil izjave italijanskega premierja o obveznem cepljenju.

Draghi je sicer možnost obveznega cepljena proti covidu-19 navevdel ob predpogoju, da evropska in italijanska agencija za zdravila cepiv proti covidu-19 ne bi dovolili samo pogojno, ampak bi dobila dokončno dovoljenje.

V Italiji so sicer že uvedli obvezno cepljene proti covidu-19 za zaposlene v zdravstvu. Prav tako so razširili pogoj PCT na šole in univerze, kar je prav tako sprožilo nasprotovanje. 

Cepljenje Covid-19 Zdravje Najnižja precepljenost med temi šolniki Covid-19 cepljenje Zdravje Ema dodala na seznam neželenih učinkov še enega

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 07:00 10.september 2021.

    res noro hvalabogu, da takih, ki bi se z orožjem spravili na naše kovid politike pri nas ni.

  • bobubob 20:47 09.september 2021.

    Ob takem ravnanju vlade z državljani bodo imeli stari politični nasprotniki te vlade enostavno delo pri novačenju ljudstva v svoje vrste. Pridružili se jim bodo namreč tudi (sedaj že bivši) simpatizerji te vlade, ki imajo dovolj tega norčevanja iz zdrave pameti.