Svet
1285 ogledov

Nov napad na politike

Nemška policija Profimedias
Napadli so jih z bejzbolskim kijem.

Trije politiki iz skrajno desne Alternative za Nemčijo (AfD) so bili sinoči napadeni v dveh ločenih incidentih v Nemčiji. Zamaskirani napadalci so pred kavarno v središču Karlsruheja najprej napadli dva mestna svetnika, ki sta lažje poškodovana.

Policisti so doslej pridržali pet oseb in jih po prevzemu osebnih podatkov izpustili. Ostali osumljeni storilci so s kraja pobegnili. AfD je sporočila, da so bili mestni svetniki napadeni z bejzbolskim kijem, česar policija za zdaj ni ne potrdila niti ne zanikala. 

Pred večernim incidentom je 70-letnega Hansa-Jürgena Zicklerja, poslanca AfD v deželnem parlamentu Saške, v obraz udaril moški na informacijski stojnici v Dresdnu, je sporočila stranka.

Policija v Dresdnu je dogodek potrdila. Zoper osumljenega napadalca, ki je star 47 let, so podali kazensko ovadbo. 

Nemčijo so v zadnjih nekaj mesecih prizadeli napadi na politike z vsega političnega spektra. Po mnenju AfD je včerajšnja napada spodbudila skrajna levica. 

Mette Fredrisken Svet Predsednico vlade napadli sredi mesta Peter Gregorčič, nosilec liste SLS za evropske volitve Slovenija Udaril kandidata za evropskega poslanca Petra Gregorčiča, to je sledilo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 16
  • Kmodri_ 19:22 10.junij 2024.

    Čakamo še novico iz Rusije, kjer so Putlerja likvidirali!

  • Enzgg4 00:43 10.junij 2024.

    Ni kaj, čas je, da AfD ustanovi zaščitni vod, da jih bo varoval

  • sandi76 19:07 09.junij 2024.

    Vzpon desnih strank nekaj pomeni. Mogoče , da willkommen ne velja več ?