Svet
24 ogledov

Nov pristanek letala na vodi

Pilot Steve Bolle in eden izmed potnikov se po plitvini oddaljujeta od "srečnega Žurnal24 main
Pilot manjšega avstralskega letala je po težavah z motorjem pristal na vodi v pristanišču v mestu Darwin. Potniki so ostali nepoškodovani.

Dogodek je spomnil na 16. januar, ko je airbus s 155 potniki na krovu pristal na newyorški reki Hudson. Tokrat je bilo letalo precej manjše, šlo je za tip piper chieftain.

V trupu dvomotornika je bilo poleg pilota še pet potnikov iz nekega tehnološkega podjetja. Kmalu po vzletu z letališča v Darwinu je pilot opazil izgubo moči v enem izmed motorjev. Letalo se ni moglo več vrniti na letališče, zato je pilotu preostal le zasilni pristanek. Uspešno je pristal v plitvini, v kateri je bilo okoli 60 centimetrov vode.

Potniki so bili sicer prestrašeni, a nepoškodovani. Povedali so, da je pilot deloval zelo trezno in prav nič panično. Preiskovalci sedaj iščejo vzrok za napako na motorju.

Incident se je zgodil le nekaj ur potem, ko je pilot ameriškega letala Chesley Sullenberger prvič javno spregovoril o zasilnem pristanku na reki Hudson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.