Svet
2646 ogledov

Nova dognanja glede koronavirusa, ta oblika naj nas ne skrbi

Koronavirus, Brazilija Profimedia
Svetovna zdravstvena organizacija je predstavila nova dognanja glede aktualne pandemije.

Širjenje novega koronavirusa s strani pacientov, ki asimptomatično prebolevajo bolezen covid-19, ni tako pogost kot se je sprva domnevalo, je včeraj sporočila Svetovna zdravstvena organizacija (WHO).

Epidemiologinja WHO Maria Van Kerkhove je na včerajšnji tiskovni konferenci povedala, da številne države prijavljajo širjenje okužbe s strani ljudi, ki nimajo kliničnih simptomov bolezni. Ko je bila poklicana, da preuči več poddrobnosti glede teh primerov, je odkrila, da imajo številni od omenjenih blage oblike bolezni ali povsem neobičajne simptome.

WHO navaja, da ta vrsta širjenja okužb ni to, kar širi pandemijo in da najverjetneje predstavlja največ šest odstotkov širjenja blezni.

Van Kerkhova je povedala, da se je na osnovi podatkov, ki so jih zbrali o ljudeh, ki nimajo simptomov koronavirusa, bolezen pa so pri njih vendarle odkrili, izkazalo, da so v izjemno majhni meri širili novi koronavirus.

Koronavirus v Franciji Nova študija Zdravje Pri teh ljudeh novi koronavirus dvakrat bolj smrtonosen

Število smrtnih žrtev covida-19 v svetu se je v soboto približalo 400.000, z novim koronavirusom pa se je doslej skupaj okužilo okoli 6,8 milijona ljudi. Pandemiji še ni videti konca. V Latinski Ameriki tevilo smrti še vedno narašča.

Jelko Kacin Koronaviurs Slovenija Kacin: Drugi val je lahko bliže, kot se je komur koli zdelo

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.