Svet
26803 ogledov

Nove podrobnosti grozljivega umora treh otrok

Harald Kopitz Facebook
Hrvaško pretresa grozljiv umor treh otrok, dvojčkov, starih sedem in fantka, starega štiri leta.

Kot smo že poročali, zjutraj je Hrvaško pretresla vest o umoru treh otrok, do katerega je prišlo v Zagrebu. Otroke je zadušil njihov oče, ki je zatem skušal soditi še sebi. V stanovanju ga je našla policija, tja so odšli zaradi - kot so sporočili v sporočilu za javnost - napovedanega samomora na družbenem omrežju. 

Moški, gre za Avstrijca Haralda Kopitza, starega 56 let, ki živi in dela v Zagrebu, je namreč na Facebooku objavil, da se poslavlja od vseh, "ker ne more več". Pripisal je, da ga je zapustila ljubezen njegovega življenja, ker je bila njegova nekdanja žena slaba do nje in tudi zato, ker nima več denarja. 

Mama otrok je bila v času zločina v Dubrovniku, kjer živi in dela v enem od tamkajšnjih hotelov, otroci so konec tedna preživljali z očetom. Ta je trenutno na intenzivnem oddelku kliničnega centra v Zagrebu, ob njem je ves čas policija.

Policija je potrdila, da so v stanovanje vstopili okrog dveh zjutraj zaradi informacij, povezanih z napovedanim samomorom. V stanovanju so našli grozljiv prizor; 56-letnega moškega brez zavesti, poleg pa trije otroci brez znakov življenja. Preiskava stanovanja še vedno poteka. 

Hrvaški mediji o storilcu pišejo, da je imel v Zagrebu več podjetij, tekom svoje kariere pa je sodeloval z več večjimi podjetji kot svetovalec. V glavnem se je ves čas ukvarjal s financami. 

Primer je komentirala tudi pravobranilka za otroke Helenca Pirnat Dragičević, ki je izpostavila, da se v vsej svoji karieri s takšnim primerom še ni soočila. Policija sicer nasilja v tej družini še ni obravnavala.

Hrvaška policija Grozljivo Svet Uspešen podjetnik se je spravil nad svoje majhne otroke neznana identiteta Svet Skrivnostna ženska s Krka: "Poznam jo, delali sva skupaj"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • jozicamurn 16:27 26.september 2021.

    Dajte ga humano uspavati, saj bolj krute metode žal ne smemo uporabiti zaradi čustvenih izlivčkov. Najbolj primerna bi bila giljotina v tem primeru.