Svet
2 ogledov

Novi posnetki 'čudeža na Hudsonu'

Žurnal24 main
V javnost so prišli novi posnetki četrtkovega zasilnega pristanka letala na reki Hudson v New Yorku v ZDA. Medtem strokovnjaki iščejo način, kako bodo airbusa potegnili iz vode.

Na posnetkih nadzornih kamer, ki jih je objavilo uprava newyorškega pristanišča, se vidi letalo s 155 potniki, kako je pristalo na vodi. Kot je znano, so po prisebnem pristanku pilota vse potnike in člane posadke rešili v bliskoviti akciji. Potapljači še vedno iščejo en motor, ki je ob trdnem stiku  z vodno podlago odpadel in se potopil na dno reke. Potapljači imajo zaradi slabe vidljivosti precej težav.

Strokovnjaki si prizadevajo najti način, kako dvigniti potopljeno letalo, ki je strmoglavilo zaradi nedelovanja motorjev, ki jih je nekaj trenutkov po vzletu z letališča La Guardia najverjetneje uničila jata ptic. Bojijo se, da bi se letalo ob dviganju prelomilo, zato nočejo hiteti z akcijo.

Pilot Chesley B 'Sully' Sullenberger zaradi preiskave še ne sme javno spregovoriti o podrobnostih zasilnega pristanka. Z vseh strani ZDA in sveta pa prihajajo izrazi navdušenja in hvale prisebnega pilota, ki je najbolj odgovoren, da nesreča ni terjala človeških življenj.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.