Svet
9455 ogledov

Novo o tragediji šestčlanske družine: Otroka našli v maminem naročju

hiša požar pogorišče Profimedia
Dedek in stric umrlih otrok sta bila med tistimi, ki so poskušali družino rešiti pred najhujšim.

V požaru v novosadskem naselju Salajka je umrla družina s štirimi otroci, starimi dve, štiri, pet in sedem let. Oče 23-letne mame štirih otrok je poskušal pomagati, a neuspešno. Kot piše srbski B92, dedek tragično preminulih otrok stanuje v neposredni bližini. Slišal je jokanje in stekel na pomoč. Poskušal je vdreti skozi vrata, a neuspešno. Ogenj se je že močno razplamtel. V hišo so poskušali vdreti z druge strani, a tudi tam brez uspeha. Poskušali so prebiti zid, da bi jih izvlekli skozi luknjo.

Eden od sosedov, ki je pritekel na pomoč, pravi, da so se starši in otroci stiskali v kotu majhne sobe. Zaradi velikih plamenov niso mogli ven. Po prvih podatkih naj bi bil vzrok smrti zadušitev.

Blic piše, da je najmlajši otrok prejšnji teden dopolnil dve leti. "Po požaru so jo našli v maminem naročju," so za Blic povedali očividci.

Med tistimi, ki so poskušali rešiti družino, je bil tudi brat 23-letne ženske, ki je v požaru umrla. "Ubogi fant, poskušal jih je izvleči skozi luknjo, a mu ni uspelo. Pomagali so mu sosedje, a se je vse končalo tragično. Umirali so mu pred očmi,« je dejal sosed in dodal, da je fant danes dopolnil 18 let. »Velika, velika tragedija. Mučno je bilo gledati," so povedali sosedje.

Neuradno naj bi bil vzrok za požar vžig baterije električnega kolesa, ki so ga polnili.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 2
  • Tomaz_321 13:04 23.avgust 2024.

    ... toliko o zelenem prehodu, knede?

  • vzev 12:04 23.avgust 2024.

    Že zaradi električnega skiroja, pa takšna tragedija. Potem pa imej parkiran električni avto v garaži in v miru spi.