Svet
7 ogledov

Novo Zelandijo močno streslo

Z Nove Zelandije za zdaj ne poročajo o žrtvah, je pa nastala velika gmotna škoda.

Severni otok Nove Zelandije je danes stresel močnejši potresni sunek z magnitudo 6,3. Poročil o poškodovanih ali morebitnih žrtvah za zdaj ni, je pa potres povzročil več gmotne škode na stavbah; med drugim se je porušil velik kip orla na letališču v novozelandski prestolnici Wellington, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Potres je imel žarišče približno 115 kilometrov severovzhodno od Wellingtona. Območje je stresel ob 15.52 po lokalnem času (3.52 po srednjeevropskem).

Kot so sporočile reševalne službe, je potres povzročil predvsem škodo na stavbah. Na več hišah so se porušili dimniki, ponekod tudi zidovi, lomila so se tudi okna.

Med drugim se je porušil približno tono težak kip orla, ki je od decembra visel s stropa na letališču v Wellingtonu. Postavili so ga ob izidu drugega filma o Hobitu. K sreči pri tem ni bil nihče poškodovan, so sporočili z letališča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.