Svet
1 ogledov

Obama jih je pokal

1/2
Žurnal24 main
Predsednik ZDA Barack Obama je na tradicionalni večerji za poročevalce iz Bele hiše v smeh spravil celotno dvorano.


Barack Obama v svojem 17-minutnem govoru ni pozabil na nikogar, ne na nasprotnike, družino, sodelavce in seveda novinarje. S šalami je navdušil vse prisotne. Poleg novinarjev, politikov in drugih pomembnih gostov so se večerje udeležili tudi številni zvezdniki, med drugimi Ben Affleck , Ashton Kutcher , William H. Macy   in Demi Moore .

"Priznati moram, da nisem želel biti tukaj nocoj, a sem moral priti. Še eden od problemov, ki sem jih podedoval od Georgea W. Busha," je svoj govor začel ameriški predsednik.

 
 

V Belo hišo sem pripeljal novega prijatelja. Je topel, se rad ljubkuje, je zvest, navdušen. Imeti ga moraš na kratkem povodcu, saj oddirja vsake toliko v napačno smer in se zaplete v težave. A dovolj zdaj o Joeju Bidnu.

Obama o novi pridobitvi Bele hiše

 
Pojasnil je, zakaj na večerji nista prisotni njegovi hčerki. "Sasha in Malia nista danes z nami, ker sta v hišnem priporu. Ne moreš iti za zabavo z (letalom, op.p.) Air Force One na Manhattan, ne glede na to, čigavi otroci ste."

Na večerji je manjkal nekdanji podpredsednik Dick Cheney . "Zelo je zaposlen s pisanjem spominov, z delovnim naslovom Kako ustreliti prijatelja in zasliševati ljudi," je pojasnil Obama.

Izboljšal se je tudi predsednikov odnos s Hillary Clinton . "Med kampanjo sva bila tekmeca, danes pa si ne bi mogla biti bližje," je pojasnil Obama. "Takoj ko se je vrnila iz Mehike, me je stisnila v objem in mi dala velik poljub. Rekla mi je, naj grem tudi sam tja."

"Rad bi spregovoril o tem, kaj bo moja administracija storila v prihodnjih stotih dneh. V drugih stotih dneh bomo zrisali, zgradili in odprli knjižnico, posvečeno mojim prvim stotim dnevom," je dejal Obama, ki ve, kako uspešen bo v naslednjih stotih dneh. "Prepričan sem, da bom v naslednjih stotih dnevih tako uspešen, da jih bom lahko zaključil v 72 dneh - 73 dan pa bom počival".
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.