Svet
1 ogledov

Obamov brat z dolarjem na dan

George Obama se je znašel za zapahi. Žurnal24 main
Medtem ko se Barack Obama pospešeno pripravlja za naskok na položaj najmočnejšega moža na svetu, v predmestju Nairobija z manj kot dolarjem na dan životari njegov brat.

Italijanski Vanity Fair trdi, da je v predmestju kenijske prestolnice našel Georgea Husseina Onyanga Obamo, 26-letnega polbrata ameriškega demokratskega kandidata za predsednika.

 
 

Nihče ne ve da obstajam. Sramujem se svoje bede.

George Hussein Onyangoa Obama

 
Po navedbah revije živi v kolibi, veliki dva krat tri metre. Okrašena je s plakati italijanskih nogometnih klubov Milan in Inter, med slikami je najti tudi portret njegovega slavnega polbrata, iztrganega iz neke revije.

"Nihče ne ve, da obstajam," pravi 26-letni George, najmlajši sin Baracka Husseina Obame starejšega, ki je hkrati oče 47-letnega senatorja iz Illinoisa. George pravi, da o svoji krvni zvezi molči celo pred prijatelji, če ga kdo povpraša o podobnosti priimkov, mu odgovori, da z Barackom nista v sorodu, saj se sramuje svoje bede. Obenem dodaja, da se vsak dan bori za svoje življenje, saj so razmere za življenje zelo ostre. Pri tem si mora marsikdaj pomagati tudi s pestmi.

"Zali deček okrogle glave"
Njun oče je zapustil Baracka in njegovo mater, ko je bil mali Barack star šele dve leti, in se vrnil iz ZDA v rodno Kenijo. Barack ga je nato videl le še enkrat, ko je bil star 10 let. Barack Obama starejši je umrl leta 1982 za posledicami prometne nesreče, ko je bil njegov najmlajši sin George, ki ga je imel s partnerklo Jael, komaj rojen. S svojo materjo George nima več stikov.

George se je s svojim polbratom sicer že dvakrat srečal, zadnjič leta 2006, ko je bil Obama na turneji po vzhodni Afriki in je obiskal svoje sorodnike v Keniji. Bilo je zelo kratko srečanje, spregovorila sva nekaj besed, vendar kot popolna tujca, se spominja George. Srečanja se spominja tudi Barack v svoji knjigi, kjer Georgea opisuje kot "zalega dečka okrogle glave".

George vseeno upa, da se njegovi bedi bliža konec. Tako se namerava vpisati na lokalno tehnično šolo in nekaj narediti iz svojega življenja. Medtem, ko se skozi vsakdanje prebija z manj kot dolarjem na dan, je Barack Obama samo maja zbral skoraj 22 milijonov dolarjev denarja, ki ga bo potrošil v boju za zmago na novembrskih volitvah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.