Svet
657 ogledov

Obsežen požar na Hrvaškem, gasilci s skrajnimi močmi rešili hiše

Požar pri Splitu Profimedia
Nevihte, ki so zajele Hrvaško, so s seboj prinesle močne strele, ena od teh pa je zanetila tudi obsežen požar.

Za gasilci je težka noč. Več sto jih je dežuralo na pogorišču v Žrnovnici in Donjem Sitnem (v bližini Splita), kjer se je boj za obrambo hiš nadaljuje tudi danes, poročajo naši novinarski kolegi s 24sata.hr. Na terenu je skoraj 300 gasilcev iz cele Hrvaške. 

Sinoči so gasilci v Žrnovnici uspešno preprečili širjenje požara v Podstrano, je povedal glavni gasilski poveljnik Slavko Tucaković in dodal, da so bili v gašenje požara vključeni tudi trije kanaderji in preko 80 gasilskih vozil. Tucaković je za Hino še dodal, da je gasilcem pred ognjenimi zublji uspelo ubraniti vse hiše, prav tako pa se nihče od gasilcev ni težje poškodoval, za zdaj hrvaški mediji poročajo o dveh lažje poškodovanih gasilcih. 

Za HTV je Tucaković dodal, da je bila noč za gasilce precej težka, a da je bila obramba proti Podstrani uspešno izvedena. "Gasilci so šli peš na vrh hriba in presekali ogenj, odrezana je bila tudi fronta proti Lolićem," je še dodal glavni gasilski poveljnik. 

Spomnimo, požar na tem območju je v noči na torek zanetila strela, gasilci so ga sprva uspeli ukrotiti, a ga je nato znova razpihal močnejši veter, tako da se je požar pošteno razširil in začel ogrožati številne hiše, zaprte so bile tudi nekatere ceste.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.