Svet
20 ogledov

Obvezno pregledovanje potnikov znotraj Unije?

Dalj časa rahlo povišana temperatura? Obiščite zdravnika. Žurnal24 main
Ministri za zdravje Evropske unije bodo na jutrišnjem sestanku v Bruslju pretehtali predlog glede uvedbe pregleda potnikov na vseh letališčih znotraje unije.

Zaradi strahu pred širjenjem smrtonosnega virusa je Velika Britanija potnikom na letališčih že začela meriti telesno temperaturo, njenemu zgledu bi lahko sledile tudi ostale države članice. Enotnega stališča glede tega ni, članice Unije imajo sicer okrog zdravstvenih vprašanj pravico sprejeti svoja pravila.

Evropska komisija še tehta dobre in slabe plati obveznih pregledovanj, glede na to, da potnikom, ki potujejo iz ogroženih območij, že tako ali tako sledi zdravstveni pregled.

V komisiji razmišljajo o tem, da bi morali na letališčih potnike podrobno informirati, kako naj ravnajo v primeru, da zbolijo in da če pri sebi opazijo simptome, značilne za virus ebole, pred prihodom v zdravstveno ustanovo delavce te pred svojim prihodom opozorijo na svoje simptome.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.