Svet
4 ogledov

Oče posiljeval, oblasti mižale

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Britanske oblasti so se skrušene opravičile dvema ženskama, ki ju je njun oče 25 let posiljeval in imel z njima devet otrok, pristojni pa kljub prijavam niso ukrepali.

Oblasti v Sheffieldu in Lincolnshiru so priznale, da sta žrtvi, ki ju je danes 56-letni oče posiljeval od leta 1981, ko sta bili stari osem in deset let, v 25 letih kontaktirali 28 različnih agencij in imeli stik s 100 različnimi uslužbenci.

Zelo nam je žal. Morali bi vas zaščititi.
Sue Fiennes, vodja socialnega centra Sheffield

A je njun oče vedno, ko je zaslutil nevarnost, nemudoma preselil družino na novo lokacijo. Takšnih selitev je bilo kar 67, so naštele socialne službe.

Upiranje se je slabo končalo
Oče od leta 2008 preživlja doživljenjsko zaporno kazen. Hčerki sta bili z njim noseči kar 16-krat, rodili pa sta devet otrok, od katerih sta dva resno prizadeta. Žrtvi sta opisovali, kako ju je oče zlorabljal, kadar se mu je zahotelo, sprva vsak dan, nato pa od dva do trikrat na teden. Tako je morala velikokrat ena čuvati otroke, medtem ko je oče posiljeval drugo. Posiljeval ju je tudi med nosečnostjo. Če sta se očetu uprle, ju je hudo pretepal, včasih pa ju tudi držal nad plinskim gorilnikom in jima žgal lase in oči. Vse to je opazoval tudi njun brat.

Socialne oblasti priznavajo napako, da so z vsako novo selitvijo družine primer opustile in dovolile nadaljevanje zločinskega postopanja očeta. Obljubljajo, da so se iz primera veliko naučili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.