Svet
11 ogledov

Od Strauss-Kahna zahteva denar

Strauss-Kahn je osumljen spolnega napada na sobarico v enem izmed newyorških hot Žurnal24 main
Sobarica, ki je nekdanjega šefa Mednarodnega denarnega sklada Dominiqua Strauss-Kahna obtožila poskusa posilstva, zahteva odškodnino.

Nafissatou Diallo se je za civilno tožbo odločila, ker je bila po napadu ponižana, počutila se je oskrunjeno in degradirano. Kolikšno odškodnino zahteva od Dominiqua Strauss-Kahna, ni znano. Odvetniki Diallove so zapisali, da je Strauss-Kahn "namerno, brutalno in nasilno spolno napadel Diallovo in jo pri tem ponižal, degradiral, oskrunil in oropal njene ženskosti".

V papirjih, ki so jih vložili na sodišče, je med drugim zapisano, da je med napadom utrpela poškodbe vagine in rame, Strauss-Kahn naj bi ji strgal spodnje perilo in jo grobo zgrabil za vrat.

Njegovi odvetniki so že napovedali, da bodo njeno tožbo izpodbijali, saj naj ne bi bila osnovana. Strauss-Kahn je že na zaslišanju julija zanikal krivdo za napad. Po zaslišanju ga je sodnik izpustil iz pripora po plačilu varščine.

Obramba vidi vzrok za tožbo v denarju

Sledi DNK naj bi povezovale Strauss-Kahna z napadom v sobi hotela Sofitel v New Yorku, trdi tožilstvo. Obramba sicer vztraja, da bi kakršenkoli spolni odnos bil sporazumen. Prepričani so, da je obtožba za spolni napad finančno motivirana.

Obramba se je dokopala do dokazov, ki pričajo o tem, da je Diallova lagala službi za priseljence, poleg tega pa imajo tudi posnet telefonski pogovor, ki ji je svetoval, kako dogodek "finančno unovčiti". Potrditev, da naj bi napadeni šlo samo za denar, je po besedah obrambe tudi eden izmed razlogov za vloženo civilno tožbo.

Naslednje zaslišanje Strauss-Kahna je predvideno za 23. avgust.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.