Svet
8165 ogledov

Odločitev je padla: Prepoved prodaje alkohola v večernih urah

Delo zaposlitev natakar natakarica služba
1/2
Žurnal24 main
Tržaški župan Roberto Dipiazza je danes podpisal odlok, ki predvideva zaprtje lokalov na trgih Garibaldi in Perugino ter okoliških ulicah od 23.30 dalje.

Odlok, ki bo veljal od četrtka do 14. septembra, prepoveduje tudi prodajo alkoholnih in brezalkoholnih pijač med 22. in 6. uro. Vsem, ki odloka ne bodo upoštevali, grozi globa do 3000 evrov.Dipiazza je odlok podpisal zaradi vse več primerov nasilja v bližini lokalov in trgovin, ki ogrožajo javni red in mir, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V okviru boja proti nasilju je policija v Trstu identificirala okoli 500 problematičnih mladostnikov, je danes ob sklicevanju na časnik Il Piccolo poročala italijanska tiskovna agencija Ansa. Kot je pojasnila policija, skupine mladih v zadnjem času v mestu in okolici organizirajo pretepe. Te tudi snemajo in jih nato objavljajo na družbenih omrežjih.

Nasilje med mladostniki sicer pesti tudi mesto Videm. Župan Alberto Felice De Toni je že junija podpisal odlok, s katerim je prepovedal prodajo alkoholnih in brezalkoholnih pijač med 21. in 8. uro.

slovenija 15.07.10 studentsko delo, natakarica, lobi, modra hisa, foto: nik rova | Avtor: Nik Rovan Nik Rovan

Komentarjev 2
  • dare326 19:38 31.julij 2024.

    V socializmu je imela vsaka ljubljanska občina svojo pretepaško bando, bežigrajska je imela dodatno še savsko bando (Savsko naselje). Ljudska milica jim je občasno vzela samozavest. Kaj je ostalo od teh ljudi? Revščina, kriminal, nekaj prehitro umrlih, nekoč lepe punce ...prikaži več so postale alkoholičarke in moralno propadle. Tako je povsod, ne glede na družbeno ureditev.